Sabah 0 Selangor 1

SABAH 0 SELANGOR 1 (Safee Sali)

Sabah continued where they left off from the league with a winless game, this time a defeat in the Malaysia Cup opening group match against Selangor. Even with the support from the Tawau crowd couldn’t help the players to raise their game and match Malaysia’s biggest team.

National striker, Safee Sali, ensured Selangor a winning start in their Group D Malaysia Cup match when he scored the solitary goal to beat Sabah 1-0 at the Tawau Stadium on Saturday.

In the other group match, Police beat KM Naza with a similar scoreline with their goal coming from Armanzairi Mohd Johan in the 45th minute.

6 thoughts on “Sabah 0 Selangor 1

 • September 27, 2009 at 8:31 pm
  Permalink

  Baru sebentar tadi kami menyaksikan SABAH lwn Selangor bertempat di Kompleks Sukan Tawau. Patutlah SABAH asyik kalah saja. Ada beberapa pemain yg langsung tidak berkualiti. Mcmana jurulatih memilih pemain yang ada sekarang ini? Beberapa orang pemain tahan bola pun tidak kemas serta hantaran seperti orang hilang arah. Semua ini tidak patut berlaku kepada sebuah kelab besar seperti SABAH. Kamu hari-hari dengan bolabah.. Corak permainan pun langsung tidak ada. Bagaimana ni COACH? Permainan mereka kucar-kacir. Beberapa pemain pertahanan & penyerang tadi patut gantilah… ada yang seolah-olah berlatih kung fu bukan bola. Saya bukan mengutuk tetapi ingin supaya pihak Pengurusan SABAH cuba buka mata, cuba jangan berputus asa mencari pemain yang lebih berkualiti. Percayalah ramai pemain yang lebih baik diluar sana daripada yang ada sekarang ini. Cuma, kamu kena ada pengorbanan.Jangan hanya berbincang di bilik mesyuarat tetapi turun mencari bakat-bakat baru disetiap inci bumi SABAH yang tercinta ini. Yang paling penting sekali kejujuran mencari pemain. Tidak perlu rasa bersalah dalam pemilih pemain, Percayalah b/sepak kita akan maju seperti suatu ketika dulu… SABAH PASTI AKAN GEGARRRKAN LIGA MALAYSIA… SABAH BOLEH..BAH..

 • September 27, 2009 at 8:32 pm
  Permalink

  Ada juga saya dengar khabar angin yang mengatakan pasukan kita ingin membeli pemain luar negeri. Saya tidak berapa setuju. Apa guna kita bayar mahal-mahal jika permainannya pun sama juga. Masalahnya sekarang kita tidak pandai mencari pemain. Kita terlalu mengharap yang ada sekarang ini. Kita semua tahu & sedar pasukan kita yang ada sekarang ini, amat sukar untuk memenangi satu-satu perlawanan. Bumi SABAH ini lebih besar daripada negeri-negeri lain bah. kita boleh cari di setiap daerah seperti Telupid, Beluran, Pitas, Kudat, Kota Belud, atau di mana-mana sahaja tempat yang boleh dikatakan terpencil. Mustahil disetiap daerah itu tiada pemain yang berbakat. Kalau mereka tidak boleh cari, suruh saya pergi cari. Saya boleh tolong demi untuk mengembalikan martabat pasukan kita. Saya amat rindukan SABAH yang dulu dimana pasukan lain amat gentar berdepan SABAH. Mana sudah hilangnya?

 • September 28, 2009 at 10:25 am
  Permalink

  Rahul, terima kasih kerana komen2 yang bernas pada website ini, tapi tolong jangan ULANG komen yang sama pada post-post yang lain.

  Sila maklum bahawa website ini tiada kena mengena dengan SAFA, walaupun kami tidak melarang kamu mengkritik atau memberi pendapat, tetapi itu terpulang kpd SAFA kalau ada yang membaca disini.

  Sila daftar di forum utk ber-interaksi dengan penyokong2 lain. Sekian!

  – webmaster

 • September 28, 2009 at 8:22 pm
  Permalink

  HI MR.BADAK

  TERIMA KASIH ATAS MAKLUMANNYA. MUNGKIN SAYA TERLALU EMOSI SEHINGGA DIULANG-ULANG. PERKARA INI TIDAK AKAN BERLAKU LAGI. SEMOGA SAFA DAPAT MEMBUKA MATA & MENERIMA PANDANGAN DARI PEMINAT-PEMINAT SETIA SABAH. SABAH BOLEH!!!!!!!!!!!!!!!!

 • September 28, 2009 at 8:26 pm
  Permalink

  UNTUK MAKLUMAN MR BADAK, SAYA PUN BARU SAJA TAHU LAMAN WEB NI TIADA KENA-MENGENA DENGAN SAFA. MUNGKIN INI PENAMAT KOMEN SAYA DI WEB INI. TERIMA KASIH KEPADA SEMUA…. JASA BAIK SERTA NASIHAT ANDA TIDAK SAYA LUPAKAN..

 • September 28, 2009 at 8:49 pm
  Permalink

  Btul tu mesti RAHUL.. memang saya pun kecewa melihat persembahan pasukan Sabah. Saya pun duduk di Kompleks Sukan Tawau dari sblm Waktu Isya’ lagi.. Overall persembahan pasukan Sabah memang d tahap 1 bintang berbanding pasukan Selangor ditahap 5 bintang. Pasukan Sabah memang ‘pancut’ ba. Saya lihat pasukan Selangor memang tidak berhenti berlari. Semua diorg cover, marking pun bagus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *