Sabah 2 – 1 ATM

Sabah notched up yet another win and stretch their unbeaten run to nine by disposing the Armed Forces 2-1 in Likas last night.

With the win, Sabah kept their position 3 points behind leaders Felda United who also won last night. ATM meanwhile dropped to fourth, 5 points behind Sabah.

PKNS leapfrogged them to go third, 2 points behind Sabah. All results from last night’s game.

Sabah 2 – 1 ATM
Melaka 0 – 4 Felda Utd
Sarawak 1 – 4 Harimau Muda
USM Staf 0 – 3 PKNS
POS 4 – 5 PDRM

12 thoughts on “Sabah 2 – 1 ATM

  • May 18, 2010 at 10:03 am
    Permalink

    YEAH!!!!

    SABAH MENANG LAGI!!!!!!! KITA SUDAH KEMBALI MENYENGAT. TERUS KEKALKAN PRESTASI TERBAIK INI. TAHUN DEPAN KITA KE LIGA SUPER….

  • May 18, 2010 at 10:26 am
    Permalink

    i’ve seen the match last night…first 10 minutes Sabah has scored 2 goals, on of it through a penalty kick…after that, Sabah play defensive & only attack occasionally…thats make the match a little bit boring…Sabah concede 1 goal, thanks to Sabah goal-keeper who failed to catch an easy ball (he actually already get the ball, but somehow it slip from his hand & down toward the net).

    Anyway it is a good match & the best part is we are winning…cant wait for the next home match:)

  • May 18, 2010 at 7:38 pm
    Permalink

    truk lar mainan sabah smlm….nsib dah leading 2-0 klo x…mgkin seri…tpi apapun sabah tetap…menang…macth lain jngan ambil mudah…main lar dngan pnh smnt…

  • May 18, 2010 at 8:05 pm
    Permalink

    as a goalkeeper i dont blame azizon kadir, even u see and thought that the ball was very easy to save but actually it was not. and have to consider the condition of the pitch that totally wet after rainy that surely make the ball difficult to catch..by the way we got the 3 point!!

  • May 20, 2010 at 4:19 am
    Permalink

    bgs.. kasi maintain menang a sabah.. msti masuk liga super musim dpn..
    cayala goalkeeper.. cemerlang, tp ada slack sikitn jak la.. xpa, asal menang..
    cuma, taktik sabah x bgs o.. kalau da leading, trus defensive ni.. tu yg ATM dpt pok silap 1 gol..
    patut keep attacking ba.. kasi karung, baru sabah matap 🙂

  • May 20, 2010 at 10:32 am
    Permalink

    Kasi mantap lagi pertahanan SABAH. itu salah satu punca kekuatan pasukan. klu boleh jgn biar di bolosi.

    GOOOO SABAH!!!!!

  • May 20, 2010 at 10:35 am
    Permalink

    retain ur wning ways k..u’ve improved a lot..haha..congratZ 2 my Sabah team!!

  • May 20, 2010 at 10:39 am
    Permalink

    tp memang sy puji la defender sbah ni..hbat2. tp pls la jgn tlalu men defensif style bnyk kali..

  • May 21, 2010 at 8:42 am
    Permalink

    brman.. sy sukung.. kalau main defensive saja, last2 kena bolos juga tu

  • May 22, 2010 at 2:39 pm
    Permalink

    Assalamualaikum.

    Bagi pminat Sabah Rhinos yang bertugas di Sabah FM, kenapa ndada suda kamu buat liputan di Tempat Lawan?

  • May 23, 2010 at 9:24 am
    Permalink

    yala kan dulu ada dorang buat, knpa kasi berhenti sda..lagi satu sa lihat d kk langsung xda apa2 iklan mcm poster, banner, banting apalagi billbord tentang pasukan sabah. betapa bagusnya kalau ada d pasang, orang yg lalu pun mesti bersemangat mau p likas klu nmpk mcm 2. yg sa nmpak la SAFA langsung berusaha kasi promte pasukan. betapa bgusnya klu ada 1 billbord besar dan semua pemain pasukan sabah ada d sana..mesti besar impak dia kepada penyokong sabah, yang tidak tau apa2 pasal bola sepak sabah pun mesti timbul jga keingin mau tengk mcm mna pasukan sabah main..SAFA ni langsung xda mau berkorban tuk peminat, tolong la bangun la dari kerusi pusing2 2.

  • May 24, 2010 at 11:08 am
    Permalink

    Saya sokong dgn pendapat alfa omega. SAFA sepatutnya buat iklan besar & di banyak tempat utk menarik lebih ramai penyokong SABAH. Kalau SAFA mahu maju, pihak pengurusan harus lebih berusaha. Jgn asyik mesyuarattttttttt ja di kerusi pusing2 tu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *