Pahang 1 – 1 Sabah: End of the road

Sabah is out of the Malaysia Cup competition after failing to beat Pahang when they could only draw 1-1. Terengganu meanwhile beat Kuala Lumpur 2-1 to sneak past Sabah and into the quarter-final. Both Pahang and Terengganu managed to get 10 points while Sabah only 9, meaning the only loss in the Malaysia Cup against Terengganu proved to be the team’s downfall.

Never mind. Congrats Sabah – our main objective which was to qualify for the Superleague has been achieved and our journey in the Malaysia Cup was better than expected (remember, we only lost one).

Til the next season!

6 thoughts on “Pahang 1 – 1 Sabah: End of the road

  • October 10, 2010 at 4:37 am
    Permalink

    congrats!! even though sabah cannot make it into the quaterfinal, they have tried their best in the group stage with only one losing instead of 2 and 3 losing (the rest of the team in the group).go sabah!!

  • October 10, 2010 at 12:29 pm
    Permalink

    tidak jga siok masuk pakai nasib orang…… liga super tahun depan pun harimau muda yang tolong kasi masuk…. p.mysia pun sikit lagi kna tlong oleh k.l.. kita mahu mcm trgnu ba…. atas usaha sendiriiii…. tpi apa2 pun tahnia jga la bab recod bgus jga 6game 1 kekalahan… cuba liga super lah next season… kpada semua pyokong setia sang badak jgn terus megeritik pemain kita…mereka sudah berusaha sehabis baik cuma game dgn tggnu betul2 mengecewakan kita… jumpa musim depan………

  • October 10, 2010 at 3:25 pm
    Permalink

    ya… selangor dan kedah dulu pernah jg dari liga perdana dan selepas berjaya layak ke liga super mereka terus menggegar… sabah juga dilihat boleh mencabar pasukan-pasukan lain musim depan.. Sebagai peminat saya mendoakan agar sabah membuktikan mereka sebuah pasukan mantap musim akan datang… lagi pun Felda (juara Liga Perdana) lagi teruk tanpa kemenangan… Go sabah..go

  • October 10, 2010 at 9:59 pm
    Permalink

    actually aku happy suda ni sabah promoted.
    palan palan kita.
    nda kan promoted terus gangter mau bolot semua piala.
    next year baru la tunjuk sapa helang sapa badak.
    lagi bagus kalo kasi tunjuk yg sabah ni badak.
    anyway, thanks sabah for making me excited again.
    see u at super league!!

  • October 11, 2010 at 2:06 pm
    Permalink

    Very glad to see supporting comments from semua urang2 kita…

    whatever la..yg penting kita terus menyokong pasukan kita agar mereka pun bersemangat jg bila bermain…maybe Gary perlu buat post mortem Malaysia Cup & cari mana salah & silap…apa2 pun Sabah Rhinos bulih!!

  • October 11, 2010 at 4:39 pm
    Permalink

    saya akan sentiasa menyokong pasukan Sabah dalam apapun kedudukan mereka dan apapun keputusan yang mereka dapat dalam setiap perlawanan.
    itu sangat pasti…NAMUN, pilihan pemain pinjaman pada piala M’sia baru-baru (pemain nombor 31) sangat2 mengecewakan. berani saya katakan, pemain yang digugurkan dalam pasukan selepas liga perdana baru lebih tinggi tahap kualitinya..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *