Sabah 3 – 2 Kuala Lumpur

Sabah scored a sensational 3-2 win over KL when Farid Ideris scored in the last minute of the game. The home team has already took a 2-0 lead, with the goals coming from Afif Amiruddin in the 5th minute before Zainizam Marjan doubled it on the 20th minute.

However the visitors scored 2 quick goals in the 74th and 75th minute through Mohd. Badrul Hisyam Azmi and Ahmad Azlan Zainal.

However Farid ensured all 3 points were taken by Sabah with his goal.

In the other match in Group B, bottom team Terengganu won 2-0 at Pahang, allowing Sabah to lead group B with 8 points, followed by Pahang with 6. Terengganu and KL are on 3rd and 4th respectively with 4 points each.

Sabah will now travel to play Terengganu on Wednesday and then Pahang on Saturday.

***************************

Di Stadium Likas, tuan rumah, Sabah berjaya meraih tiga mata untuk menduduki tangga teratas Kumpulan B selepas menewaskan Kuala Lumpur 3-2 apabila Farid Ideris menjaringkan gol kemenangan di minit akhir perlawanan.

Sebelum itu Sabah mendahului 1-0 melalui jaringan Afif Amiruddin pada minit kelima, sebelum Zainizam Marjan menggandakan jaringan pada minit ke-20 hasil tandukan yang berpunca daripada sepakan percuma Mafry Balang namun Kuala Lumpur menjadikan kedudukan 2-2 menerusi gol Mohd. Badrul Hisyam Azmi dan Ahmad Azlan Zainal minit ke-74 dan 75.

17 thoughts on “Sabah 3 – 2 Kuala Lumpur

  • October 4, 2010 at 8:48 am
    Permalink

    Bila KL menjaringkan gol ke dua mereka, ingatkan sejarah berulang kembali lagi (Sabah vs terengganu)…buli2 sudah leading kena bubut dgn begitu senang!! Sampai di tempat sya duduk (tengah, x berbumbung)penonton start buang botol & mercun di tengah padang, marah2 c Azizon (mcm la dia punya salah…the way i see it defender lalai time tu… Azizon made byk save)

    Anyway, nasib baik Farid Ideris score goal kemenangan…everybody can go back smiling la after that…

    Zainizam mcm lipas kudung, terpingga2 tu kl punya defender mo kawal huhuhu…lawa la…

  • October 4, 2010 at 11:53 am
    Permalink

    CONGRATULATION SABAH!

    Kemenangan ini meletakkan Sabah kini menjadi pendahulu dalam kumpulan. Harapan kita supaya, skuad Sabah terus membuat yang terbaik dalam perlawanan2 akan datang.

    Mungkin skuad Sabah harus tumpukan kepada strategi lebih sikit. Maksud saya, 2 perlawanan sebelum ini, nampak macamana Sabah kena kejar bila dah leading. Pasukan2 lain mungkin dapat detect disana kelemahan skuad kita ni. So, bila kena score oleh pihak lawan, mungkin boleh fikirkan strategi baru untuk mengelakkan gol pantas kedua pihak lawan.

    To all Sabahan Fans yg pergi di Stadium tu, kawal2 emosi. Macamana kita tidak puashati terhadap persembahan pasukan kita tu pun tidak guna kita marah2. Sebab bukan kita juga yang main. Bukan senang bah tu mau main. Kita tau tengok saja. (p/s mungkin yg marah2 tu sbb takut kalah betting kali..hehe)

    Jadi apaapun sokonglah skuad kita ni!

    GO SABAH GO!

  • October 4, 2010 at 3:07 pm
    Permalink

    bikin sesak napas juga… bagus-bagus leading 2, buli kana kejar… tapi nasib baik kemenangan akhirnya menjelma pada minit2 akhir… sayang bah, perlawanan malam tadi tidak dapat diikuti/ didengar malalui radio… kenapa tidak ada siaran.. atau mungkin chanel saya tidak ngam mangkali??? lg pun mcm mana mo p stadium, malam Isnin . Bisuk mo kerja lagi, bagus kalau dekat ni di Pitas, Kota Marudu…. Nasib baik keputusan memihak kepada pasukan sabah.. kalau tidak amat-amat hampa.. huhu.. Apa2 pun syabas pasukan sabah…

  • October 4, 2010 at 3:08 pm
    Permalink

    Diding | 4/10/10

    yup setuju dgn ko pasal penonton tu…yg lucu about our Sabahan is they tend to support the opposing team bila team kita sudah kalah…what the heck??!!bukan semua la but some chaps yg diragui kewarganegaraan mereka (my 1st impression la) & some yg comfirm urang Sabah…

  • October 4, 2010 at 3:09 pm
    Permalink

    Sabah tatap..haha!!!tp maskot buruk..tida bikin gairah pun tinguk tu maskot SABAHWAKS…RHINOS forever…kembalikan zaman kegemilangan RHINOS..biarpun kalau manang piala malaysia…tp tatap ada juga yang kurang..RHINOS!!!!

  • October 4, 2010 at 3:26 pm
    Permalink

    bulieng

    semalam memang tiada siaran langung d radio tue… sa dengar durang siar tue pertandingan nyanyian ka tue…. harap2 la next game ada siaran langsung d tv1 atau astro 801… perlawanan tumpuan juga tue, terengganu vs sabah……

    syukur la, last minute score juga durang kan…

  • October 4, 2010 at 3:29 pm
    Permalink

    ya.. fans sabah ni patut kawal sikit bah dan jgn terlampau ikut perasaan. nnt siapa juga yang kena saman FAM kalau mercun/botol dibuang, dorang Sabah FA juga.

    then jgn macam lalang, sekejap kiri, sekejap kanan, sekejap “Go Sabah!”, sekejap “Palui la Sabah!”! itu yg bikin meradang..

    kalau kena tembus saja terus teriak “minta balik duit sia!”, kalau gitu bagus alang-alang jgn pegi stadium supaya nda rugi kalau sabah kalah.

    apa-apa pun, tahniah la pasal menang semalam! Go Sabah Go!

  • October 4, 2010 at 3:58 pm
    Permalink

    Defeating teams from the Super League is indeed a great achievement by itself and leading the current Group Table is also a big surprise.

    Being a Sabahan, I am really proud of you…the team management,team manager, players and all people involved.

    Based on news report, in both the Trengganu & KL matches, Sabah lead by 2 goals and later the opponents equalised….and against KL this time, we were lucky to have scored the last minute winning goal.I feel
    our team should concentrate more in future and not to be overjoy each time we are comfortably in front.

    With this, I strongly feel our beloved Sabah team can go far…SABAH BOLEH !!!!!!!

  • October 4, 2010 at 7:13 pm
    Permalink

    ya btl 2 seharunya penyokong sabah mengawal perasaan mereka dgn xda membuang sebarang objek ke kawsn padang, walaupun xda puas hati( sebenarnya tekak sa pun sakit jga ni bersorak semalm hahaha). seharusnya sabah tdk perlu lagi bermain mati matian untuk menumpaskan Kuala Lumpur setelah mendahului 2 gol namun para pemain sabah cuba memperlahankan permainan di seperuh masa ke 2 sehingga kuala Lumpur menyamakan kedudukan,sepatutnay para pemain sabah main seperti biasa dan membuat hantaran2 jauh, bukan membuat hantaran pendek dan bnyk melakukan kesilapan, tpi apa pun tahniah buat pesukan sabah kerana akhirnya kita menang juga haha…sa sngt kagum dgn kerajinan Zainizam,

  • October 5, 2010 at 8:03 am
    Permalink

    yeah Sabah Menang lagi.. suma cacian, makian, pujian hanyalah hiburan semata-mata.. ada jg kaitan dengan yg hidup.. kami yg mendengar terhibur jg.. besa la sabahan punya makian hanyalah gurauan semata2 bukan kah? certain of them la ho.. tp siok ni kali tgk sbb Sabah men a bit ganas compared to previous game.. ya ka? theres a lot of funnies story while watching the game. nasib sy masuk free. hihi.. good job Sabah.. lau kalah atau seri tu ari, kali bergaduh tu kan..

  • October 5, 2010 at 9:05 am
    Permalink

    sa tia mau komen pasukan sabah…tp sa mau komen tu kantin sana ja..klu boleh cuba la buka lg bnyak kantin ba mcm dulu..mau mnangis juga p mambali makanan time rehat tu..punya batimbun org p mambali..sampai start masa kedua ada lg masi ramai te stuck d kantin..kasian tu penyokong smua..

  • October 5, 2010 at 10:03 am
    Permalink

    merujuk post toy, saya banyangkan bahawa peminat yg datang p stadium ni memang ramai… penuh mangkali stadium… (betul ka?. Sayang juga nda dapat ikut serta p stadium.. jauh ba.. lg pun hari Ahad….esok kerja huhu.

  • October 5, 2010 at 10:25 am
    Permalink

    mmg ramai.. ndak la penuh.. tp ramai la.. sgt ramai. jalan raya penuh sesak.. mahal ba makanan sana.. mahal gila.. sangat mahal..

  • October 5, 2010 at 1:14 pm
    Permalink

    hehe ada sya dengar orang crita2 time match ari minggu pasal makanan….kalu inda silap fishball+nasi pon rm4…minuman kotak rm2…betul kai ni?

    kalo betul, ini buli kira ambil kesempatan dlm kesempitan nih..ambil untung melebih2….tapi kalo cara sya sama tunang sya, bwa makan dr rumah or sedia2 tapau suda dr luar…senang nda paya begerak dr tampat duduk huhu…

    anyway sya dtg yg ari minggu tu pun time sabah leading 2-0 da..susa cari parking…duduk di tempat rm7 punya…tapi time sya mo p beli tiket di counter, ada satu lelaki ni approach sya, jual sya tiket rm7 tu dgn harga rm5…because of kedudukan counter tu agak jauh & sya pun mo capat, sya beli saja la….

    tapi sya tertanya2 la if penjual2 tiket diluar ni legit or not…because sya beli ni tiket depan2 tempat tukang cek tiket tu & sya rasa officer2 ticket ni pun nampak sya beli tu tiket…so sya presumed the ticket is legit la coz officer ticket seems not bother bila dia check ticket sya..

    just hope e2 duit ticket sya sampai di tempat yg sepatutnya la….

  • October 5, 2010 at 7:51 pm
    Permalink

    sia tgk sabah menang nasib saja semalam. midfield mati, terpaksa main high ball saja. zainizam lebih baik main midfield jadi live wire. midfield semalam ayam mati. lebih baik sabah pok dapat numbur 2 saja. kalau dapat numbur 2 dalam group B, masuk semifinal jumpa negeri sembilan. kalau jadi juara group B, masuk semi lawan selangor. ntah la, itu soy slalu sama sabah bila lawan selangor ni. aku prefer tinguk sabah main final lawan selangor.

  • October 6, 2010 at 10:12 am
    Permalink

    Wah meriah juga stadium likas time tu arr… kin heran juga tiket RM7 tapi jual RM5.. apa yang berlaku ni.. mangkali SAFA sengaja turunkan harga supaya ramaikan stadium mangkali… (harap-haraplah)

    Pasal makanan di kantin tu…. HUH!! inda masuk akal lah pula… ambil kesempatan dlm kesempitan…

  • October 6, 2010 at 7:57 pm
    Permalink

    hahaa sa xda perasan pula harga mknan mahal time 2 hehe..time yg pasti mlm ni sabah jmpa terengganu, ada live 2 d astro arena klu x silap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *