Author Topic: Barang2 Komputer  (Read 6979 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

pindiktagap

  • Guest
Barang2 Komputer
« on: January 27, 2007, 08:26:59 PM »
di kk ba kan, dimana jual barang2 komputer yang murah ah?
yang sya tau di karamunsing ja..ada tempat lain ka itu?
any idea??

Offline Digital

  • RED DEVIL for LIFE!!!
  • Geng Tatap
  • ***
  • Posts: 345
  • Popularity: +1/-0
  • Gender: Male
  • Red Devil!!
Re: Barang2 Komputer
« Reply #1 on: June 03, 2008, 03:01:41 PM »
Bukan di Karamunsing ka tempat yg banyak jual hardware a.k.a barang2 kompiutor? Saya pun teda tahu sebenarnya, dengar dari kawan saja.

Tapi bagus juga ne kalau ada member yg boleh bagi info mana tau satu hari nanti mo cari barang pc senang sikit. Kalau di tempat saya ne hafal sangat sudah mana mo cari yg jual borong punya :D
I watched the Wigan game and it was 1-0 and I turned it off. I didn’t need to know the final result.I knew it was going to finish 2-1. I got up the next morning and there it was, I was right. KEVIN DB

Offline cai_elbyte

  • Global Mod
  • Geng Elite
  • ****
  • Posts: 3835
  • Popularity: +8/-0
  • Gender: Male
  • KISS AND HUG...
Re: Barang2 Komputer
« Reply #2 on: June 03, 2008, 03:55:29 PM »
ni pun 1 1/2 tahun baru kena jawap...heheheh :D

Offline Digital

  • RED DEVIL for LIFE!!!
  • Geng Tatap
  • ***
  • Posts: 345
  • Popularity: +1/-0
  • Gender: Male
  • Red Devil!!
Re: Barang2 Komputer
« Reply #3 on: June 03, 2008, 04:03:31 PM »
Kasi aktip balik beii kot kot urg bilang dapat juga in4 berguna nanti  :excited:
I watched the Wigan game and it was 1-0 and I turned it off. I didn’t need to know the final result.I knew it was going to finish 2-1. I got up the next morning and there it was, I was right. KEVIN DB

Offline anak_badak

  • Geng Karas
  • ****
  • Posts: 2225
  • Popularity: +2/-1
  • Gender: Male
  • Kenapa bola dicipta??
    • Sarita Share
Re: Barang2 Komputer
« Reply #4 on: June 03, 2008, 04:13:59 PM »
Bukan di Karamunsing ka tempat yg banyak jual hardware a.k.a barang2 kompiutor? Saya pun teda tahu sebenarnya, dengar dari kawan saja.

Tapi bagus juga ne kalau ada member yg boleh bagi info mana tau satu hari nanti mo cari barang pc senang sikit. Kalau di tempat saya ne hafal sangat sudah mana mo cari yg jual borong punya :D

di mana la kunun tpt ko 'memborong' brg2 komputer??
“If you are a fan and paying RM10 or RM7 … you will not comeback if you see a bad performance,” said Gary|| SAY NO TO HAWK!!

Offline Digital

  • RED DEVIL for LIFE!!!
  • Geng Tatap
  • ***
  • Posts: 345
  • Popularity: +1/-0
  • Gender: Male
  • Red Devil!!
Re: Barang2 Komputer
« Reply #5 on: June 03, 2008, 04:21:00 PM »
Saya pun nda tau kalau di kk, kalau sini Johor boleh la sa cerita sikit :D
I watched the Wigan game and it was 1-0 and I turned it off. I didn’t need to know the final result.I knew it was going to finish 2-1. I got up the next morning and there it was, I was right. KEVIN DB

Offline anak_badak

  • Geng Karas
  • ****
  • Posts: 2225
  • Popularity: +2/-1
  • Gender: Male
  • Kenapa bola dicipta??
    • Sarita Share
Re: Barang2 Komputer
« Reply #6 on: June 03, 2008, 04:33:26 PM »
Saya pun nda tau kalau di kk, kalau sini Johor boleh la sa cerita sikit :D

uiiiiinaaaa........... lg murah la klu ko dpt brg dr singapura kan???.....

sa buring bah kedai˛ d KL ni....... susah butul brg mau turun...
“If you are a fan and paying RM10 or RM7 … you will not comeback if you see a bad performance,” said Gary|| SAY NO TO HAWK!!

Offline Girllyen

  • The least I can do is speak out for those who cannot speak for themselves..
  • Geng Tatap
  • ***
  • Posts: 725
  • Popularity: +5/-0
  • Gender: Female
  • Nobody's Perfect but our flaws can be an Advantage
    • Girllyen Fault
Re: Barang2 Komputer
« Reply #7 on: June 03, 2008, 04:56:06 PM »
di kk ba kan, dimana jual barang2 komputer yang murah ah?
yang sya tau di karamunsing ja..ada tempat lain ka itu?
any idea??

PT.. biarpun karamunsing byk jual barang komputer.. Tapi sya syor kan.. ko pigi sana DigitalWise di Wawasan Plaze.. kalau ada bintang.. sya bagi ni kedai 5 bintang punya kedai laa.. ada service.. bagus.. sya beli laptop dari sana.. pendrive.. hard drive.. ui.. semua barang sya beli sana.. sebab senang sya berurusan.. ada juga store dia d Putatan.. (orang DigitalWise patut bagi sya credit ni sebab promosi)

Tapi tell u the truth laa.. ini kedai memang menyediakan brangan komputer murah murah.. if tidak percaya.. pigi www.digitalwise.com.my

Sekian dan terima kasih..
Dari Girllyen,
Technology Addict
« Last Edit: June 03, 2008, 04:59:59 PM by Girllyen »
"If you are first you are first. If you are second you are nothing." Bill Shankly

Offline T_Rex1301

  • Administrator
  • Geng Elite
  • *****
  • Posts: 9704
  • Popularity: +10/-3
  • Gender: Male
Re: Barang2 Komputer
« Reply #8 on: June 03, 2008, 05:23:13 PM »
ni pun 1 1/2 tahun baru kena jawap...heheheh :D
Nah masa kita jawab dia punya posting , harga computer murah sudah hehehhe ...
Ok kalau pasal mana harga yang murah nie , kita sendiri kena window shopping lah apa barang yang kita mau nie . Mungkin itu kedai kita cop murah barang barang dia tapi barang yang kita mau tuh UP sikit dia punya harga atau ada kedai lain lagi murah harga nya . Itu aku punya pengalaman lah ..

Offline cai_elbyte

  • Global Mod
  • Geng Elite
  • ****
  • Posts: 3835
  • Popularity: +8/-0
  • Gender: Male
  • KISS AND HUG...
Re: Barang2 Komputer
« Reply #9 on: June 03, 2008, 05:51:55 PM »
uiiiiinaaaa........... lg murah la klu ko dpt brg dr singapura kan???.....

sa buring bah kedai˛ d KL ni....... susah butul brg mau turun...
ko ada try IMBI / low yat plaza kah geng ??

Offline T_Rex1301

  • Administrator
  • Geng Elite
  • *****
  • Posts: 9704
  • Popularity: +10/-3
  • Gender: Male
Re: Barang2 Komputer
« Reply #10 on: June 03, 2008, 08:03:11 PM »
ko ada try IMBI / low yat plaza kah geng ??

Ramai orang ndak pi sana sudah .. durang pi PJ SS berapa sudah tuh .. kamu tah kau dulu jaya supermarket ? Or asia jaya .. dia sana ramai orang pi lowyat pun kalah sama itu tempat ..

Offline mrBadak

  • Ketua Kampung
  • Administrator
  • Geng Elite
  • *****
  • Posts: 4704
  • Popularity: +13/-9
  • Gender: Male
  • Founder
    • http://mrbadak.com
Re: Barang2 Komputer
« Reply #11 on: June 04, 2008, 12:53:04 AM »
Tapi tell u the truth laa.. ini kedai memang menyediakan brangan komputer murah murah.. if tidak percaya.. pigi www.digitalwise.com.my

Sekian dan terima kasih..
Dari Girllyen,
Technology Addict



yep i second that, digitalwise mmg ok. check out the price sana website dia. another site you can check out is micron at http://www.microntm.com - yg ini di karams
Your hate makes us stronger | Glory Glory Man United :evil2:

Offline Digital

  • RED DEVIL for LIFE!!!
  • Geng Tatap
  • ***
  • Posts: 345
  • Popularity: +1/-0
  • Gender: Male
  • Red Devil!!
Re: Barang2 Komputer
« Reply #12 on: June 04, 2008, 08:55:36 AM »
uiiiiinaaaa........... lg murah la klu ko dpt brg dr singapura kan???.....

sa buring bah kedai˛ d KL ni....... susah butul brg mau turun...
Back to 3 or 4 years ago yes.. barangan pc di singapore murah sikit daripada di Malaya. Conoth LCD monitor kawan saya lari p singapore beli, begitu juga dgn hardware lain. Tapi sekarang mungkin lebih kurang sama sahaja, mo tukar duit lagi. So lebih baik shopping di Malaya saja.

Saya check www.digitalwise.com.my i found the seagate 320gb hd RM229. Saya baru beli 2 weeks ago sama specs seagate 320gb saya dapat RM209, so not bad lah juga price di tempat tu kalau di sabah.

Btw thanks for the in4 mana satu hari nanti saya sudah balik sabah boleh la p gansau sana kalau tidak beli pun tingu tingu dulu :D
I watched the Wigan game and it was 1-0 and I turned it off. I didn’t need to know the final result.I knew it was going to finish 2-1. I got up the next morning and there it was, I was right. KEVIN DB

Offline Girllyen

  • The least I can do is speak out for those who cannot speak for themselves..
  • Geng Tatap
  • ***
  • Posts: 725
  • Popularity: +5/-0
  • Gender: Female
  • Nobody's Perfect but our flaws can be an Advantage
    • Girllyen Fault
Re: Barang2 Komputer
« Reply #13 on: June 04, 2008, 09:17:04 AM »
Back to 3 or 4 years ago yes.. barangan pc di singapore murah sikit daripada di Malaya. Conoth LCD monitor kawan saya lari p singapore beli, begitu juga dgn hardware lain. Tapi sekarang mungkin lebih kurang sama sahaja, mo tukar duit lagi. So lebih baik shopping di Malaya saja.

Saya check www.digitalwise.com.my i found the seagate 320gb hd RM229. Saya baru beli 2 weeks ago sama specs seagate 320gb saya dapat RM209, so not bad lah juga price di tempat tu kalau di sabah.

Btw thanks for the in4 mana satu hari nanti saya sudah balik sabah boleh la p gansau sana kalau tidak beli pun tingu tingu dulu :D

Digital.. bleh runding lagi tu sampai sana kedai.. ehhe.. macam kedai bundle bah kadang kadang sya rasa.. hehehe..
"If you are first you are first. If you are second you are nothing." Bill Shankly

Offline anak_badak

  • Geng Karas
  • ****
  • Posts: 2225
  • Popularity: +2/-1
  • Gender: Male
  • Kenapa bola dicipta??
    • Sarita Share
Re: Barang2 Komputer
« Reply #14 on: June 05, 2008, 11:40:49 AM »
Ramai orang ndak pi sana sudah .. durang pi PJ SS berapa sudah tuh .. kamu tah kau dulu jaya supermarket ? Or asia jaya .. dia sana ramai orang pi lowyat pun kalah sama itu tempat ..

tpt tu skrg namanya DIGITAL MALL, PJ SS14. murah jg tu.... lbh kuray lawyat jg....

ko ada try IMBI / low yat plaza kah geng ??

buring bah sana.....
“If you are a fan and paying RM10 or RM7 … you will not comeback if you see a bad performance,” said Gary|| SAY NO TO HAWK!!