Author Topic: SABAHAWK in paper n radio : perkara yg menyakitkan hati kpd penyokong setia...  (Read 4800 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Okokpayaa

  • Geng Tatap
  • ***
  • Posts: 149
  • Popularity: +0/-0
  • Gender: Male
  • Imposible is nothing!!

Kawan2.... sewaktu kami berkumpul2 bercerita tentang perkembangan bola sepak.... maka. tersebutlah beberapa isu2 yg menjadi ketidak puasaan kami tentang maskot 'sabahwks' ini....

newspaper dan siaran langsung perlawanan radio pun sekarang mula menggunakan 'sabahhawks' sebagai panggilan kepada team sabah.... yg mana penyokong2 setia badak dari dulu sangat tidak senang dgn panggilan itu....

semasa siaran langsung.... pengulas balik2 cakap "sabahwks"... walaupun ia merujuk kepada team sabah yg disayangi tetapi 'sebutan' itu sangat menyakitkan seolah-olah penyokong DIPAKSA menerima maskot itu... kalau itu  pengulas tahu, bagus jangan sebut bikin panass saja.... tambahan pula, adakah pengulas itu tahu yg ramai tidak menyukai maskot baru team sabah itu......

sama juga dgn newspaper... 2 x 5 jaa.... sabahawks laaa yg ditraruhnya bulat2.... best baca perkembangan team sabah tetapi itu sabahawks betul2 kasi sakit mata....

anyway.... few group of supporter has actually rejected the new mascot including me. 

Offline Kayoti

  • LFC 4ever
  • Geng Elite
  • *****
  • Posts: 10049
  • Popularity: +14/-1
  • Gender: Male
  • 18+5 > 19+3...We are STILL the BEST !!! :P
    • http://www.newsnow.co.uk/newsfeed/?name=Liverpool
belawanlah nanti helang mana yg hebat bila Sabah jumpa KL nanti........

will the real hawk please stand up...... :P :P
YNWA....

Offline Okokpayaa

  • Geng Tatap
  • ***
  • Posts: 149
  • Popularity: +0/-0
  • Gender: Male
  • Imposible is nothing!!
wait n see..... win or not... rhino is the great

Offline Gundohing

  • Geng Karas
  • ****
  • Posts: 2818
  • Popularity: +4/-2
  • Gender: Male
  • Tatap ManU..sia sudah bilang.!!!!
waduh....aku masih sabahrhinos ohhh...klu tak aku tidak masuk ferum sini lagi...kekekekeke
perlawanan penutup tirai liga ari tuu,aku kana bagi tuu baju SABAHAWK tapi kami tak pakai pun...trima kasih jak laa... :P :P :P

arh..lantak dorang cakap laa... :evil:

siapa yang ada pigi stadium cheras nanti tguk laa siapa yg real HAWK...
kang kana buuuu dgn penyokong KL, jangan bercakar sudah... :P
klu aku berkesempatan pigi stadium nanti,aku tatap pakai tuu baju Rhinos...itu yg REAL Sabah aku rasa.......ha...ha...ha....ha :D   aramaitiiiiii.. :excited:
ManUnited akan menjuarai epl yg ke-20,Sabah kekal Liga super!!..menang kalah tatap sukung!!!
sain mati sudah tuu...he

Offline mr_ellie

  • Geng Baru
  • *
  • Posts: 47
  • Popularity: +0/-0
    • http://prepaid4u.net/?id=maezhra
kanapa ba jugak di tukar dr RHINOS p HAWKS ni...? Heeeiii.... sudah bagus2 rhinos....

Offline T_Rex1301

  • Administrator
  • Geng Elite
  • *****
  • Posts: 9704
  • Popularity: +10/-3
  • Gender: Male
Kenapa di tukar , itu masih aku ndak faham ... Tapi gitu lah bah kan .. kalau tukar management , mau kasi tengok kuasa kah apa kah , ahli ahli SAFA ada yang kena buang , kena tukar sama yang baru .. tapi maskot tuh lah sama sekali aku ndak sangka durang pi tukar .. memang ndak patut .. macam mana pun aku tatap rhinos juga sabahrhinos

Offline mrBadak

  • Ketua Kampung
  • Administrator
  • Geng Elite
  • *****
  • Posts: 4704
  • Popularity: +13/-9
  • Gender: Male
  • Founder
    • http://mrbadak.com
Forever SabahRhinos... I think that should be our slogan.. :D
Your hate makes us stronger | Glory Glory Man United :evil2:

Offline allan4979

  • futbol/dart lover
  • Geng Elite
  • *****
  • Posts: 3176
  • Popularity: +1/-0
  • Gender: Male
YUP.

Forever SabahRhinos.

Offline Kayoti

  • LFC 4ever
  • Geng Elite
  • *****
  • Posts: 10049
  • Popularity: +14/-1
  • Gender: Male
  • 18+5 > 19+3...We are STILL the BEST !!! :P
    • http://www.newsnow.co.uk/newsfeed/?name=Liverpool
kasi sound cool sikit lagi....

VIVA SABAHRHINOS!!

pamacam?? ;-)
YNWA....

Offline Ed

  • Great Emperor
  • Super Mod
  • Geng Karas
  • *****
  • Posts: 2804
  • Popularity: +5/-0
  • Gender: Male
  • - he who hesitates is lost -
    • Aut Vincere Aut Mori
This matter can grow in the future, mau lagi sudah timbul confusion hehe
- We will try it out with you, ye that have harried and held,
- Ye that have bullied and bribed, tyrants, hypocrites, liars!

Offline matt le blanc

  • Purely Sabahan and A Gunner
  • Geng Elite
  • *****
  • Posts: 7212
  • Popularity: +11/-29
  • Gender: Male
  • Live Along With SR.COM
Born as Rhinos, die like Sabahrhinos...

sudah sinonim dan terbuku di hati that's why mmg payah sudah mo tukar...yg menjadi persoalan skrg ni, ada clash bah sama tuan rumah punya maskot on this coming Sept 14 clash...sama2 pakai color merah pulak tu...

so mcm si gundohing bilang, tatap pakai baju sabahrhinos...but the point is, kita tatap sukung tim kita kan hehehehe
It's better to die on something rather than living for nothing...

Offline Kaban Belayan

  • Geng Karas
  • ****
  • Posts: 1234
  • Popularity: +0/-3
  • Gender: Male
  • I might be quiet...but i'm a Sleeping Tiger !!!
Sudah terang lagi bersuluh......ni site yg kita masuk ni adakah tertulis SABAHRHINOS atau SABAHAWKS ???? :P
Buli Ba Kalau Kau........
MaNaNg KaLaH TaTaP SuKuNg.....SABAH TATAPPP

Offline pollo2508

  • On Trial
  • Posts: 1
  • Popularity: +0/-0
Better klu guna SabahRhino..apa pla main hawk2 ni..huhu..

Offline Okokpayaa

  • Geng Tatap
  • ***
  • Posts: 149
  • Popularity: +0/-0
  • Gender: Male
  • Imposible is nothing!!
kalau ada urg sponsor buat kain rentang tulisan dia "FOREVER SABAHRHINO - say no to HAWKS"..... ada urg ka yg berani kasi rentang d stadium likas?????????

kalau ada....... next game sa kasi sedia..

Offline sakagwagu

  • Geng Baru
  • *
  • Posts: 12
  • Popularity: +0/-0
  • Gender: Male
  • Sakag_BadAk...ehhehehe
sy pun masih x puas ati ni pasal tu maskot ja...huhuhu..
mcm yg c okokpayaa bilang tu...sy setuju btul...tp mau ramai2 kumpul pastu kasi rentang baru la ok...
kalau stakat 5-6 urg ja pastu kasi rentang bgitu...mgkn x jga sdap mata memandang...betul ka?
time sabah vs kl ari tu..ada sy npk kna rentang sabahhawks...trus mcm sy mo panas sdh ni...aiyaaa...x masuk betul d hati sy tu nama ooo...huhuhu...
bha okokpayaa...kasi jd tu kain rentang bha...tp kita kumpul ramai2 la...bru la semangat sikit...mgkn cara tu boleh buat pengurusan safa abl maskot tu balik....sapa tau kan????hehehehe...
....jangan biarkan diri anda jauh dari BADAK...keeeehhoooiiiiiii....