Author Topic: Panggung Wayang Di Sabah  (Read 3868 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline DaGreat

  • Yours, truly
  • Geng Karas
  • ****
  • Posts: 2913
  • Popularity: +4/-1
  • Gender: Male
  • To the window
    • my blog
Panggung Wayang Di Sabah
« on: September 18, 2004, 11:07:55 PM »
Kunun dengar crita, ada shopping mall baru nanti yg buli memuatkan 12 buah panggung wayang, natau la 1borneo hypermall ka atau maua, tapi yg pasti, mimang ada laa. Yg Growball cinemax di CP tu pun mo tengah kena renovate kan, untuk kasi tambah jumlah panggung.. nah kalo gitu suda bagus laa, ndk lagi slalu kehabisan tiket mcm yg slalu berlaku dsini.

Tips .. d growball cinemax kamu cuma perlu kasi tunjuk student card, untuk dpt faedah harga tiket murah(rm5) siang dan malam, kecuali public holidays la. Kalo d GSC, dia sampai jam 6 petang jak kan.. :-)  :-)  :-)  
Chelsea made the Premier League interesting again..

Offline Ed

  • Great Emperor
  • Super Mod
  • Geng Karas
  • *****
  • Posts: 2804
  • Popularity: +5/-0
  • Gender: Male
  • - he who hesitates is lost -
    • Aut Vincere Aut Mori
Panggung Wayang Di Sabah
« Reply #1 on: September 19, 2004, 12:51:26 AM »
panggungnya cukup tapi wayangnya ndak, ada certain wayang ndak tunjuk sini ...
- We will try it out with you, ye that have harried and held,
- Ye that have bullied and bribed, tyrants, hypocrites, liars!

Offline T_Rex1301

  • Administrator
  • Geng Elite
  • *****
  • Posts: 9704
  • Popularity: +10/-3
  • Gender: Male
Panggung Wayang Di Sabah
« Reply #2 on: September 19, 2004, 03:03:25 AM »
Aku pun baru dengar itu .. lokasi lepas UMS. Kaalau betul bagus lah .. baru lah ada status bandaraya kan kan  

Offline ep71

  • Livin on A Prayer
  • Geng Elite
  • *****
  • Posts: 4952
  • Popularity: +4/-0
  • Gender: Male
    • Hewie's Jerseys
Panggung Wayang Di Sabah
« Reply #3 on: September 20, 2004, 02:55:31 AM »
yg aku malas klu panggung di growball cinemax tu tempat duduk dia, tidak suma tempat duduk dia ko bulih tinguk best. cthnya klu ko duduk di bawah sikit, confirm kepala2 org yg ko nampak, bukan monitor.

yg frustnya lagi, kadang2 GSC sama Growball kasi tayang movie yg sama!

aku rasa cukup la 2 pawagam jak dulu, tapi movie tu yg kasi pelbagai lagi.. ;-)  :pint:  
Football Jerseys Grade A For Sale - PM me for more info or CLICK below
http://www.sabahrhinos.com/forum/index.php?topic=4050.0

Offline Kayoti

  • LFC 4ever
  • Geng Elite
  • *****
  • Posts: 10049
  • Popularity: +13/-1
  • Gender: Male
  • 18+5 > 19+3...We are STILL the BEST !!! :P
    • http://www.newsnow.co.uk/newsfeed/?name=Liverpool
Panggung Wayang Di Sabah
« Reply #4 on: September 20, 2004, 11:31:39 AM »
Quote
yg aku malas klu panggung di growball cinemax tu tempat duduk dia, tidak suma tempat duduk dia ko bulih tinguk best. cthnya klu ko duduk di bawah sikit, confirm kepala2 org yg ko nampak, bukan monitor.

yg frustnya lagi, kadang2 GSC sama Growball kasi tayang movie yg sama!

aku rasa cukup la 2 pawagam jak dulu, tapi movie tu yg kasi pelbagai lagi.. ;-)  :pint:
betul tuuu.... kalau giant duduk depan, tgk kepala sijalah jawabnya!! lagipun screen dia macam cinema 3 sija saiz!! So masih GSC yg best...besar screen!! Tapi kira oklah....sekurang-kurangnya ada saingan sudah GSC...barulah diorng mo kasi improve facilities utk tarik lebih ramai penonton!!

Ya!! Wayang pun kadang2 sama!!


p/s-TGV tidak mo buka di KK kah...???

Cheerrss!!
YNWA....

Offline buit

  • Geng Karas
  • ****
  • Posts: 1187
  • Popularity: +0/-0
    • http://
Panggung Wayang Di Sabah
« Reply #5 on: September 20, 2004, 12:11:59 PM »
yah buat apa banyak cinema kalau movie dia itu-itu jugak...


 

Offline DaGreat

  • Yours, truly
  • Geng Karas
  • ****
  • Posts: 2913
  • Popularity: +4/-1
  • Gender: Male
  • To the window
    • my blog
Panggung Wayang Di Sabah
« Reply #6 on: September 20, 2004, 02:26:24 PM »
diorang kali mo kasi tayang wayang yg rating dia bagus jak kalii..  
Chelsea made the Premier League interesting again..

Offline KeyrOuL

  • Geng Karas
  • ****
  • Posts: 1659
  • Popularity: +0/-0
    • http://
Panggung Wayang Di Sabah
« Reply #7 on: September 21, 2004, 01:20:44 AM »
kalo ada cinema ..movie˛ dia pun musti okay˛...kekeke..baru best..keke..

di papar tampat sia pun teda panggung..dulu time sia masih darjah ada..basar lagi tuh..sikalang rasanya etda sudah..kana tukar pi cash&carry...bankrup kali..kekekek....

Offline yanak-anak

  • Geng Karas
  • ****
  • Posts: 1678
  • Popularity: +0/-0
Panggung Wayang Di Sabah
« Reply #8 on: September 27, 2004, 10:15:21 AM »
Quote
yah buat apa banyak cinema kalau movie dia itu-itu jugak...
betul itu, sudah cukup banyak sudah bah...cuma kasi renovet sikit,
baru siok...bagi sound yg power sikit dan tempat yg lebih selesa.

Kira untung org sabah berbanding di pahang,
kalo dulu panggung dia betul2 buruk,busuk dan macam2 lagi.....
mati sia di dalam.....inda tahan...
tapi sekarang sudah ada GSC sudah.....
BLUES MONTOK DIKA...!!!

Offline KeyrOuL

  • Geng Karas
  • ****
  • Posts: 1659
  • Popularity: +0/-0
    • http://
Panggung Wayang Di Sabah
« Reply #9 on: October 06, 2004, 07:42:55 AM »
yakah?di pahang macam gitukah?isk....kasian jugak....tapi pahang kang nie dah maju bah kan....kekeke...

Offline DaGreat

  • Yours, truly
  • Geng Karas
  • ****
  • Posts: 2913
  • Popularity: +4/-1
  • Gender: Male
  • To the window
    • my blog
Panggung Wayang Di Sabah
« Reply #10 on: October 06, 2004, 02:14:27 PM »
bah, banding di terengganu ka kelantan ka(kalo ada panggung la sana) yang movie dia main pasang lampu, trus lelaki sama wanita pun kena pisah..  org mo dating pun susaa.. hehehehe
Chelsea made the Premier League interesting again..

yellow

  • Guest
Panggung Wayang Di Sabah
« Reply #11 on: October 07, 2004, 01:33:43 PM »
low standard betul pawagam di sabah ni .... kita perlu pawagam yang bagus ... meaning yang kana upgrade ....  cause selalu sia pergi tingu di sana GSC ... itu audio buruk bah .... bikin panas betul ....  

Offline LAi

  • Geng Tatap
  • ***
  • Posts: 360
  • Popularity: +0/-0
    • http://jusdy.blogspot.com
Panggung Wayang Di Sabah
« Reply #12 on: November 06, 2004, 10:25:49 AM »
em...psst..yellow....buli ko explain sikit..mcm mana maksud ko audio d gsc tu buruk??? sia rasa mcm ok ja...suba ko describe sikit baru sia tau dr angle mana ko dingar tu audio...

plssss.........

Offline KeyrOuL

  • Geng Karas
  • ****
  • Posts: 1659
  • Popularity: +0/-0
    • http://
Panggung Wayang Di Sabah
« Reply #13 on: November 06, 2004, 08:09:07 PM »
kekeke...saya pun dulu pigi okay jak..kekke..kira puas hatilah..keke..yang panting dapat tinguk itu movie..kekeke...

ya..apa yang buruknya???explain sket..